Két év felfüggesztettet kapott az egyik Lendvay utcai tüntető

bűnügy
2023 június 02., 13:00

A május 19-i diáktüntetés után több százan vonultak a Fidesz székháza felé, azonban a rendőrség a Lendvay utca egyik kereszteződésében az útjukat állta, majd a tömeg és a rendőrsorfal órákon át egymásnak feszült. A tüntetés után a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást egy férfi ellen, aki a ököllel ütötte meg az egyik intézkedő rendőrt.

Az ügyészség közleménye szerint az ittas állapotban lévő férfi testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ütés a rendőr sisakjának plexijét érte.

link Forrás

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerte. A Pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért egy év végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette.