Csak az olasz kapitány és az orosz felesége nem volt kém a Maggiore-tóba süllyedt hajón

rejtély
2023 június 03., 09:05

Az izraeli titkosszolgálat egy korábbi ügynöke is meghalt, amikor a múlt hétvégén egy hirtelen érkezett vihar felborított egy turistahajót Észak-Olaszországban – erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket az izraeli miniszterelnöki hivatal szerdán.

A balesetnek négy halálos áldozata volt: az izraeli állampolgáron kívül két olasz titkosszolgálati ügynök és egy orosz nő, akit a hajó 2 fős személyzetének egyik tagjaként említettek.

A Maggiore-tó
photo_camera A Maggiore-tó Fotó: FRANK FELL/robertharding via AFP

A hétvégi kikapcsolódásra kibérelt hajón összesen 23 ember volt, amikor az észak-olaszországi Lisanza mellett, a Maggiore-tavon a baleset bekövetkezett.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal nem adott bővebb felvilágosítást a volt Moszad-ügynökről, nem közölték sem a nemét, sem a korát, sem más információt róla, de megerősítették, hogy a holttestét már hazavitték és együttérzésüket fejezték ki az elhunyt családjának.

A keddi olasz rendőrségi tájékoztatás nem tartalmazott részleteket sem a balesetről, sem a 19 túlélőről. A nyilvános információk szerint egyeseknek sikerült a partra úszniuk, másokat a közelben tartózkodó csónakokban lévők emeltek ki a vízből. Néhány izraeli állampolgárt egy magánrepülőgép mentett ki, majd távozott velük az országból.

Nagyon gyanús az egész

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.