Zlatan Ibrahimovic visszavonul

klubfoci
2023 június 05., 04:15

41 éves korában, hogy egy népsporton nevelkedett fordulattal éljek, szögre akasztja a stoplist korszakának egyik megahatározó csatára, a bosnyák származású svéd Zlatan Ibrahimovic. Visszavonulását klubcsapata, az AC Milan vasárnapi, Verona elleni 3:1-es győzelme után jelentette be.

Zlatan Ibrahimovic így búcsúzott a Milan szurkolóitól és a futballtól 2023. június 4-én
photo_camera Zlatan Ibrahimovic búcsúzik a Milan szurkolóitól és a futballtól 2023. június 4-én. Fotó: PIERO CRUCIATTI/Anadolu Agency via AFP

Bár az köztudott volt, hogy a csatár szerződése június végén lejár, a visszavonulás meglepetés volt. "Még a családom se tudott róla, mert azt akartam, hogy mindenki akkor értesüljön a döntésről, amikor bejelentem" - mondta sajtótájékoztatóján Ibrahimovic, aki két részletben 163 meccset játszott a Milanban, 93 gólt szerezve. A csapathoz 2020-ban tért vissza, tavaly bajnoki címet ünnepelhetett.

Ibrahimovic hosszú karrierje során 561 gólt szerzett, a svéd válogatottban 121 meccsen 62 gólt lőtt - miközben 2016-2021 között visszavonult a válogatott focitól.

Akkora meglepetést azért nem okozott a bejelentése, a Milan szurkolói hatalmas molinóval búcsúztak tőle, és percekig skandálták a nevét a játéktérről csókokat szóró Ibrahimovicnak, csapattársai pedig díszsorfalt álltak neki. (Via CNN)