Egy észak-ír család három generációját ölte meg egy férfi, miután rájuk gyújtotta a házukat

bűnügy
2023 június 06., 15:33

Az észak-ír Derrylin településen 2018 februárjában négy ember vesztette életét egy ingatlantűzben. Meghalt egy 45 éves nagymama, a nő 16 és 19 éves gyermekei, valamint 15 hónapos unokája is.

A tragédia büntetőügyében kedden bűnösnek vallotta magát Daniel Sebastian Allen. A 32 éves férfi beismerte a ház felgyújtását, valamint a két gyerek és az unoka szándékos megölését. A nagymama halálával kapcsolatban azonban csak gondatlan emberölés bűncselekményében vallotta magát bűnösnek. Allen arra hivatkozott, hogy előzetesen megbeszélt öngyilkosságához segítette hozzá a nőt.

Daniel Sebastian Allen
photo_camera Daniel Sebastian Allen Forrás: Irish News

Allen korábban tagadta a szándékos emberölés vádját. A férfi azt állította, hogy a nagymamával és idősebbik gyermekével előzetesen megegyezett, hogy hozzásegíti őket az öngyilkossághoz. Emiatt csak kétrendbeli gondatlan emberölésben vallotta magát bűnösnek, a gyújtogatásban és a két fiatalabb áldozat halálában ártatlannak vallotta magát.

A 2018 óta előzetes letartóztatásban lévő férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Szabadon bocsátásának legkorábbi időpontjáról szeptemberben határoz majd a bíróság. (via The Guardian)