Nevetett, ivott és pizzázott szabadulása után a nő, aki húsz évig ült ártatlanul börtönben, miután elítélték gyerekei meggyilkolásáért

külföld
2023 június 06., 05:04

Kathleen Folbigg pizzát és fokhagymás kenyeret evett, kávélikőrt ivott és nevetett régi barátnőjével az első szabad estéjén, miután húsz évet ült ártatlanul a börtönben.

Folbigget 2003-ban ítélték el négy gyerekének meggyilkolásáért. A média akkor Ausztrália legszörnyűbb női sorozatgyilkosának, az ország leggyűlöltebb nőjének nevezte őt. Ő viszont kitartott amellett, hogy ártatlan, és hogy mind a négy gyereke a bölcsőhalál áldozata lett. A genetika végül neki adott igazat, a tudomány ugyanis annyit fejlődött az elmúlt 20 évben, hogy az újabb vizsgálatok kétségbe vonták a nő bűnösségét.

Folbigg barátnője, Tracy Chapman a Guardiannak azt mondta, a nő jól érezte magát, húsz év után végre rendes ágyban tudott aludni, de ami leginkább lenyűgözte, az az elmúlt húsz év technológiai fejlődése.

Chapman szerint Folbigg az este során azt mondta, már fájnak az arcizmai, annyit mosolygott. Folbigg állítólag úgy fogalmazott, „nincs gyűlölet a szívében”, és „csak élni akarja az életét”. (Guardian)