Megszerezték egy Siófokon élő francia nő lakását, majd a nőt egy disznóólba zárták

bűnügy
2023 június 07., 05:31

A Somogy Vármegyei Főügyészség keresetet nyújtott be a Kaposvári
Törvényszékhez azzal a céllal, hogy a bűncselekmény áldozatául esett idős, francia asszony lakásának törvénysértően megszerzett tulajdonjoga visszakerüljön az eredeti tulajdonosához.

A polgári per előzménye a Siófoki Járási Ügyészség büntetőügye volt, amely azért indult, mert a házaspárként együtt élő vádlottak évekkel ezelőtt a bizalmába férkőztek a Siófokon egyedül élő, idős, francia állampolgárságú sértettnek, aki idővel elkezdett érzelmileg kötődni a vádlottakhoz, őket a családjának tekintette. A vádlottak ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda a vádlottak kiskorú gyermekének, a polgári per egyik alperesének.

Miután a kiskorú alperes tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezték, néhány hónappal később a vádlottak az idős asszony haszonélvezeti jogának törlését is elérték.

A polgári perben elsőfokon eljáró Kaposvári Törvényszék 2023 májusában hirdetett - nem jogerősen - ítéletet, melyben a Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága kereseti kérelmének teljes egészében helyt adott, és elrendelte a vádlottak gyermeke javára bejegyzett tulajdonjog törlését, illetőleg az ajándékozási szerződést megelőző állapot helyreállításaként az idős asszony tulajdonjogának visszajegyzését.

A polgári perrel párhuzamosan a Kaposvári Törvényszék előtt másodfokon van folyamatban egy büntetőügy a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a házaspár tagjaival szemben. A vádirat lényege szerint ugyanis a vádlottak a perbeli lakás tulajdonjogának megszerzése után rávették az idős asszonyt arra is, hogy azt a felújítás miatt hagyja el, majd előbb egy Siófok környéki ingatlanba költöztették, később pedig egy szőlőhegyen lévő zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 m2-es, korábban disznóólként, illetve szerszámos kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve.

A Siófoki Járásbíróság a bűnügyben 2022 decemberében hozott - nem jogerősen – ítéletet, melyben a vádlottakkal szemben egyaránt 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki.

Kiemelt videóink