Láncfűrésszel akarta megölni az apját, mert azt kérte, fizesse ki a rezsi egy részét

bűnügy
2023 június 08., 09:14

A Pest megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki láncfűrésszel akarta megölni az apját, mert azt kérte tőle, hogy fizesse ki a közös rezsi egy részét. A vádirat szerint a férfi egy érdi családi házban élt együtt a szüleivel és testvérével. Az apának 2019 óta nem volt keresete, a felesége jövedelméből éltek, és a gyerekeik keresete is kevés volt. Az ügyészség közleménye szerint apa és fia között „a család megrendült anyagi helyzete miatt egyre gyakoribbá váltak a viták”.

2021 őszén az apa aztán azt kérte a gyerekeitől, hogy szálljanak be a rezsiköltségekbe 40-40 ezer forinttal. Fiának ez nem tetszett, apjával a viszonya még jobban megromlott, 2022 márciusában pedig úgy akarta megoldani mindezt, hogy kitalálta, egy láncfűrésszel megöli az apját, a holttestet pedig elássa a kertben.

photo_camera Fotó: Ügyészség

Az ügyészség közleménye ezután részletekbe menően közölte, hogy mi történt: A férfi a láncfűrész üzemanyagtartályába benzint töltött, majd a kertben várta az apját. Miután megérkezett az apa, a fia „megöléssel fenyegette” őt, ekkor az apa hátrálni kezdett és elesett, a láncfűrész pedig „váratlanul leállt”. Miközben a férfi újraindította azt, az apa tovább kúszott a földön, de a láncfűrész továbbra sem működött rendesen, nem forgott a lánc, így a férfi „csak a lánc fogazatával tudott a sértett combján, hasán és karján könnyebb sérüléseket okozni”.

photo_camera Fotó: Ügyészség

Amikor újra leállt a motor, az apa átmászott a kerítésen a szomszéd telkére, de a fia már nem követte, inkább lerakta a láncfűrészt az egyik, időközben odaérkező rokon kérésére. De tervéről nem tett le, legalábbis az ügyészség közleménye szerint a helyszínre érkező rendőröktől még megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az apját.

A Pest megyei Főügyészség az elkövető ellen előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat.