Rendelkezési állományba helyezték a katonanőt, aki szexuális zaklatással vádolja a parancsnokát

hadsereg
2023 június 08., 16:12

A Honvédelmi Minisztérium rendelkezési állományba helyezte azt a szolnoki katonanőt, aki azért kereste meg az ATV-t, mert állítása szerint a parancsnoka szexuálisan zaklatta.

Miután a tiszt kimerítette a Magyar Honvédség vizsgálati lehetőségeit, feljelentést tett az ügyészségen. A Központi Nyomozó Főügyészség alárendelt megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt indított a nyomozás az ügyben. Röviddel ezután értesítették, hogy rendelkezési állományba helyezték.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián tavaly végzett honvéd altisztek ünnepélyes eskütétele a Hősök terén 2022. július 16-án.
photo_camera A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián tavaly végzett honvéd altisztek ünnepélyes eskütétele a Hősök terén 2022. július 16-án. Illusztráció: Kovács Anikó/MTI/MTVA

A jogász főhadnagy ügyvédje az ATV-nek azt mondta: a rendelkezési állományba helyezés egyet jelent védence menesztésével a katonaságtól. A katonanő szerint a belső vizsgálaton még őt hurcolták meg, és a HM-től kapott határozat visszahelyezi az általa feljelentett parancsnok alá.

A Honvédelmi Minisztérium az ATV kérdéseire nem reagált.