Súlyos károkat okoznak az esőzések Heves és Nógrád megyében

időjárás
2023 június 08., 13:02

Súlyos károkat okoznak az esőzések Heves és Nógrád megyében: házakat, pincéket, udvarokat áraszt el a nagy mennyiségű esővíz – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ami szerint a felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak a kora délutáni órákban.

Elsősorban Heves és Nógrád megye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe, udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét.

A Heves megyei Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban. Mátraderecskén a nagy mennyiségű csapadék több utcát is elárasztott, köztük a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat – derült ki az összegzésből, ami szerint egyes lakóházak lakhatatlanná váltak. Az Almás patak is kilépett a medréből a településen.

Árvízzel elárasztott utca a Zala megyei Lentiben 2014. szeptember 13-án.
photo_camera Árvízzel elárasztott utca a Zala megyei Lentiben 2014. szeptember 13-án. Illusztráció: Varga György/MTI

Az OKF közölte, hogy a Nógrád megyei Pásztóról több bejelentés is érkezett a kora délutáni órákban. A Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amit az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani.

A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 cm magasságban elárasztotta az esővíz. Ugyancsak Pásztón a Nyikom utcánál kiöntött a patak, aminek a hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől. Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz. (MTI)