Egy floridai gyilkosság rávilágított, hogy elég nagy baj, ha bárkit le lehet lőni

bűnügy
2023 június 11., 08:08

Susan Lorincz június 2-án lelőtte floridai szomszédját, Ajike Owenst, aki Lorincz ajtaján dörömbölt és követelte, hogy jöjjön ki, miután az utcán veszekedett Owens gyerekeivel és az egyik felé egy görkorcsolyát hajított. A gyilkosságból nem csak azért lett ügy, mert egy fehér nő lőtt le egy fekete nőt, hanem mert a hatóságok napokig nem tartóztatták le Lorinczet arra hivatkozva, hogy talán önvédelemből sütötte el a fegyvert.

Elmérgesedett vita

A New York Times beszámolója szerint rögtön a gyilkosság után ellentétes információk keringtek arról, hogy mi történhetett. A marion megyei seriff, Billy Woods szűkszavúan nyilatkozott a történtekről, mindössze annyit árult el, hogy szomszédsági viszályról van szó, amely nagyon elfajult, „legyen szó az ajtón, a falon való dörömbölésről vagy fenyegetőzésről”. Bár megjegyezte, hogy a beszámolója kissé hiányos, de arra hivatkozott, hogy még tart a nyomozás.

Az áldozat családjának ügyvédei viszont hétfői közleményükben teljesen máshogy számoltak be az esetről. Azt írták, hogy Lorincz rasszista megjegyzéseket tett, miközben a gyerekekkel kiabált.

Szerintük az sem teljesen egyezik a rendőrségi beszámolóval, hogy pontosan miért ment át Owens Lorinczhez. A nő ügyvédje azt állítja, hogy Owens azért ment át a szomszédba, mert a gyerekei a ház körüli füves részen - ahol játszottak - hagyták az Ipadjukat, amit Lorincz bevitt a házba.

photo_camera Ajike Owens.

A hatóságok végül kedden tisztázták, hogy mi történhetett: az 58 éves Susan Louise Lorincz a floridai Ocalában közvetlen szomszédságban élt a 35 éves fekete Ajike Owensszal és annak négy gyermekével. Június 2-án Susan Lorincz összeveszett Owens gyerekeivel, akik a háza előtt játszottak. Egy szemtanú beszámolója szerint Lorincz a vita során egy görkorcsolyát vágott Owens 10 éves gyerekéhez, akinek a lábujját ütötte meg a görkorcsolya. Később pedig Lorincz egy esernyőt is a gyerekek felé lendített.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.