Legalább 21-en meghaltak és 140-en megsérültek Pakisztánban viharok miatt

külföld
2023 június 11., 07:11

Legalább 21-en meghaltak és több mint 140-en megsérültek a Pakisztán északnyugati részén lévő Hajbar Pahtunhva tartományban a heves esőzések és súlyos viharok miatt, jelentették be helyi tisztségviselők szombaton este.

A kialakult földcsuszamlások miatt több ház összeomlott, és körülbelül 80-an megsérültek, köztük nők és gyerekek. Tejmúr Ali, a helyi katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, a tartomány több körzetéből jelentettek áldozatokat, és félő, hogy a halottak száma nőni fog.

Mindeközben a pakisztáni katasztrófavédelem bejelentette, hogy - 150 kilométer per órás sebességgel - az ország déli része felé közeledik a Bipardzsoj nevű erős ciklon. Sehbaz Sarif miniszterelnök elrendelte a hatóságokat, készüljenek fel a várható következményekre.

Pakisztánban tavaly az árvizek és a monszunesők több mint 1700 halálos áldozatot követeltek. A rekordmennyiségű monszuneső és az északi hegyekből lezúduló heves gleccserolvadás okozta árvíz a 220 milliós lakosságból 33 millió embert érintett, és a kormány becslései szerint 30 milliárd dollárra becsülhető kárt okozott. (MTI)