Manióka liszten és gyümölcsökön élte túl a 40 napot a dzsungelben eltűnt négy gyerek

külföld
2023 június 11., 07:04

Manióka liszt és az esőerdőben fellelhető gyümölcsök ismeretének köszönhetően élt túl a kolumbiai dzsungelben az 13, 9, 4 és egy éves gyerek, akik szüleikkel repülőbalesetet szenvedtek megtalálásuk előtt 40 nappal.

A gyerekeket két hétig kórházban ápolják, ott mondta el a gyerekek nagybátyja újságíróknak, hogy miután a gép lezuhant, a gyerekek roncsok közül kiszedték az abban szállított manióka lisztet, miután pedig elfogyott a lisztjük, magokat kezdtek el enni. A gyerekek nagynénje a rádióban azt mondta, hogy a dehidratáltság és néhány bogárcsípés ellenére a gyerekek jól vannak.

A gyerekeket felkutató csoport vezetője azt nyilatkozta, hogy csapataik többször is a gyerekek közelébe jártak, de mintegy 20-50 méterrel arrébb. Elmondása szerint a gyerekek közül a kisebbek már nagyon gyengék voltak, csak arra volt erejük, hogy lélegezzenek és megegyék a dzsungelben talált gyümölcsöket.

A gyerekek elmondták a hatóságoknak, hogy egy darabig velük volt egy Wilson névre hallgató belga juhászkutya is, de az állat egy idő után eltűnt. A hatóságok még keresik a kutyát.

A gyerekeket szállító Cessna 206-os május elsején zuhant le, valószínűleg hajtóműhiba miatt az Araracuara és San José del Guaviare városa között lévő dzsungelbe. A roncsot, illetve a pilóta, az anya és egy férfi holttestét a baleset után hamar megtalálták, de a négy gyereknek nyoma veszett. (Guardian)