Felborult egy lakodalmi busz Ausztráliában, legalább tízen meghaltak

külföld
2023 június 12., 07:14

Legalább tíz halálos áldozatot követelő buszbaleset történt Ausztrália Új-Dél-Wales tartományában, Greta városa közelében, az ország egyik leghíresebb borvidékén. Egy lakodalmas busz borult fel, már az esküvőről hazafelé menet. A busz 58 éves sofőrjét a rendőrség őrizetbe vette.

Az oldalára fordult autóbusz. Legalább tíz halálos áldozata volt a tragédiának.
photo_camera Az oldalára fordult autóbusz. Legalább tíz halálos áldozata volt a tragédiának. Fotó: STRINGER/AFP

A baleset helyi idő szerint vasárnap éjjel 23:30 körül történt, amikor a vendégek már a szállásukra tarthattak. A busz egy körforgalomba behajtva borult fel.

A halálos áldozatok száma a sajtójelentések szerint még növekedhet, mert 25 utas kórházi ápolásra szorul, kettejüket helikopterekkel kellett elszállítani a helyszínről. Ráadásul még az is elképzelhető, hogy az oldalára fordult busz roncsai alatt találnak még áldozatokat.

Tracy Chapman, az Új-Dél-Wales-i rendőrség parancsnokhelyettese szerint már a vizsgálatoknak ebben a korai szakaszában elég információ volt ahhoz, hogy meggyanúsítsák a buszvezetőt, akit amúgy könnyebb sérülésekkel kórházban ápoltak. "Őrizetbe vettük, vádemelés várható" - mondta.

Gyászolók helyezik el virágaikat a tragédia helyszínétől pár száz méternyire.
photo_camera Gyászolók helyezik el virágaikat a tragédia helyszínétől pár száz méternyire. Fotó: SAEED KHAN/AFP

Ausztrália miniszterelnöke, Anthony Albanese részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. "Olyan kegyetlen, szomorú és igazságtalan, hogy egy vidám nap egy gyönyörű helyen ilyen szörnyű tragédiába torkollt" - mondta, megjegyezvén, hogy a lakodalmakon pont azért szoktak buszokat bérelni, hogy a vendégek biztonságban lehessenek, ne maguknak kelljen vezetniük a buli után.