Magyar férfi hamvai kerültek elő a regensburgi vasútállomás csomagmegőrzőjéből

külföld
2023 június 12., 05:52

82 éves magyar férfi hamvai kerültek elő a bajorországi Regensburg vasútállomásán egy csomagmegőrzőből, írja a Blikk. Az urna 47 napig volt a megőrzőszekrény egyik fakkjába zárva, és a rajta talált feliratból derült ki, hogy a férfit Magyarországon hamvasztották el. Hogy az edény hogyan került Németországba, és ki, vagy miért hagyta az állomáson, egyelőre rejtély.

A Regensburg Haupttbanhof.
photo_camera A Regensburg Hauptbanhof. Fotó: Peter Bubenik/Wikipedia

Az urnát úgy találták meg, hogy a főpályaudvar dolgozóinak egy idő után gyanús lett, hogy a szekrénysorban van egy fakk, amit senki sem látogat. 47 nap után döntöttek úgy, hogy ideje lenne belenézni, így a vonatkozó szabályok precíz betartásával május 8-án felnyitották az ajtaját. A meglepő felfedezés után értesítették a rendőrséget, a akik az urnát körültekintően elszállították és átadták a városi krematóriumnak. A hatóságok azóta is várják, hogy kiderüljön: ki vitte a maradványokat az állomásra és vajon mikor akart érte menni, ha egyáltalán.

Az edényen lévő felirat szerint a férfi 2022 júliusában halt meg, augusztusban hamvasztották. Hozzátartozó azóta sem jelentkezett.