Meghalt Treat Williams, a Hair színésze

GYÁSZ
2023 június 13., 07:32

Hétfő este motorbalesetben meghalt Treat Williams, a Hair és az Everwood-sorozat sztárja, közölte a színész ügynöke.

photo_camera Fotó: EMMA MCINTYRE/Getty Images via AFP

A People magazin Jacob Gribble-re, a dorseti tűzoltóparancsnokra hivatkozva arról számolt be, hogy a baleset akkor történt, amikor egy autó Williamsbe kanyarodott a 30-as úton. Gribble a magazinnak elmondta, hogy a 71 éves színészt az Albany Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét

Williams első sikerét 28 évesen, Milos Forman Hair című musicaljében aratta, alakításáért Golden Globe-díjat is kapott. Emlékezetes alakításai között szerepelt az 1985-ben bemutatott Sima száj című romantikus dráma, amelyben Laura Dern partnerét játszotta, és a kilencvenes évek egyik kultfilmje, a Kísértethajó is, amit Stephen Sommers rendezett.

Az Everwood című tévésorozatban egy manhattani agysebészt alakított, aki felesége halála után Coloradóba költözteti a családját. A négy évadon át tartó szériáért a hollywoodi színészek céhe (SGA) díjára is jelölték. Williams számos tévésorozatban feltűnt, köztük a Good Advice, a Testvérek, a Vihar, a Fejjel a falnak, a Különleges ügyosztály, A nagy svindli és a Lángoló Chicago című szériákban. (MTI, Variety, Reuters)