5 milliárd fontot ajánl egy katari sejk a Manchester Unitedért, fel is szaladtak a részvényárak

anglia
2023 június 14., 04:58
Dzsasszim sejk a Qatar Sports Club elnökeként oldalán Samuel Eto'o kameruni sztárjátékossal 2018 augusztus 14-én
photo_camera Dzsasszim sejk a Qatar Sports Club elnökeként oldalán Samuel Eto'o kameruni sztárjátékossal 2018 augusztus 14-én Fotó: KARIM JAAFAR/AFP

Kedden 13 százalékkal nőtt a Manchester United tőzsdei részvényeinek árfolyama, miután kedden híre ment, hogy a klub jelenlegi tulajdonosai elfogadhatják Dzsasszim bin Hamad al-Thani katariu sejk legújabb ajánlatát az angol sztárcsapatért.

A katari Al-Watanra hivatkozva a CNBC kedden azt jelentette, hogy Dzsasszim sejk volt miniszterelnök fia hamarosan bejelentheti, hogy ajánlatot tett a klub tulajdonjogaira. A Manchester United nem reagált a Reuters megkeresésére az ügyben.

A brit Daily Mail múlt héten arról írt, hogy Dzsasszim ötödik és egyben utolsó ajánlata több mint 5 milliárd fontról szól. A megállapodás nem született még meg, de állítólag a sejk múlt héten már azt mondta, hogy nem lesz több próbálkozás és nem lesz több tárgyalás sem, ez a végleges ajánlat.

Volna más opció is, korábban egy finn milliárdos, Thomas Zilliacus és a brit Jim Ratcliffe érdekeltségébe tartozó INEOS vegyipari konszern is tett ajánlatot a klubért, de ezek egyike sem érte el az 5 milliárdot.

A klub az amerikai Glazer családé, de a tulajdonosok tavaly év végén már jelezték, hogy megfelelő ajánlat esetén komolyan megfontolják az eladást, és meg is indították az ehhez szükséges procedúrákat. Eddig viszont egyetlen ajánlat sem érte el azt a 6 milliárd fontos szintet, amit az amerikaiak kapni szeretnének a társaságért. Soha ennyi pénzt nem fizettek ki sportklubért. (Reuters)