A Farkasokkal táncoló színésze őslakos lányokat zaklathatott

nők elleni erőszak
2023 június 15., 07:25

Kilenc új esetben vádolják szexuális kizsákmányolással és zaklatással Nathan Lee Chasing His Horse-t, aki a Farkasokkal táncoló című western filmből ismert.

Nathan Lee Chasing His Horse januárban tartóztatták le, azóta börtönben van, amiért fiatal őslakos lányokat zaklathatott szexuálisan.

A bírósági dokumentumok szerint a 46 éves Nathan Cashing Horse sámánként volt ismert az Egyesült Államokban és Kanadában élő őslakosok körében. A vád szerint ezt használta ki a visszaélések elkövetésekor. Az áldozatai között vannak 13 éves lányok is, a házkutatás során pedig az derült ki, hogy Nathan Cashing Horse öt feleségével élt együtt, akik közül egyiküket „ajándékba kapta”, amikor a lány 15 éves volt, egy másik feleségét pedig 16 éves korában vette el.

photo_camera Rendőrségi fotót Nathan Lee Chasing His Horse-ról. Fotó: HANDOUT/Getty Images via AFP

A színészt nemcsak azzal vádolják, hogy ő bántalmazott lányokat, de azzal is, hogy más férfiaknak pénzért ajánlott fel lányokat szexuális célra. A színész ügyvédei azzal védekeznek, hogy valójában az összes szexuális együttlét beleegyezésen alapult.

A nyomozás évek óta zajlik, az egyik eset egészen 2005-ig nyúlik vissza. A kanadai rendőrség viszont arra számít, hogy további áldozatok is fognak jelentkezni. (BBC)