Saját édesanyja és annak barátja ölt meg szadista módon egy 9 éves brit kisfiút

bűnügy
2023 június 15., 16:18

Egy brit kisfiú brutális halálának ügyében ítélt el két személyt egy brit bíróság. A 9 éves Alfie Steele-t 2021 februárjában találták holtan droitwich-i otthonában, egy fürdőkádban.

Édesanyját most gondatlanságból elkövetett, a nő barátját szándékos emberölés bűntettében találták bűnösnek. Az édesanyát 27 év, a férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

A kisfiút utolsó hónapjaiban különösen kegyetlenül bántalmazták. A tanúk szerint többször megverték, illetve hideg vízbe nyomták a fejét. Emellett gyakran kint várakoztatták a ház előtt a hidegben. A fiú halála előtt hat hónappal egy szomszéd értesítette is a hatóságokat, mert sejtette, hogy rossz dolgok történhetnek a kisfiúval.

Alfie Steele
photo_camera Alfie Steele Forrás: Coventry Live / Facebook

A pár 2019-ben jött össze, a férfi erőszakos fegyelmezési módszerei azonban csak 2020-ban, a koronavírus-járvány miatti lezárások idején durvultak el. A kisfiú halálának idején a szociális szerv előírása alapján a férfi elvileg nem is tölthette volna az éjszakát a házban, az édesanya azonban ezt rendszeresen megengedte neki.

A gyilkosságot a pár megpróbálta eltitkolni, így csak azután értesítették a mentőket, hogy a kisfiú már megfulladt vagy leállt a szíve. Az édesanya azt állította, a fia elaludt a fürdőkádban, miközben éppen egy meleg fürdőt vett.

A testén talált számos sérülés, valamint 23 fokos testhőmérséklete alapján azonban már jó ideje halott lehetett. A vádhatóság szerint a pár helyezhette el a holttestét a fürdőkádban, hogy fulladásos halált színleljenek.

(via BBC)

Kiemelt videóink