Szoboszlai 30 ezer eurós büntetést kapott, amiért fáklyát lengetett a Német Kupa döntője után

foci
2023 június 15., 14:38

30 ezer euróra, vagyis 11,2 millió forintra büntette Szoboszlai Dominikot a Német Labdarúgó Szövetség, amiért pirotechnikai eszközt tartott a kezében a Német Kupa döntője után.

Szoboszlai azután kapott fel egy fáklyát, hogy csapatával, az RB Leipziggal 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot a Német Kupa döntőjében. A meccs második gólját egyébként Szoboszlai lőtte, aki Détári Lajos után második magyarként talált be a kupasorozat fináléjában.

Szoboszlai Dominik, fáklyával a kezében a Német Kupa döntője után
photo_camera Szoboszlai Dominik, fáklyával a kezében a Német Kupa döntője után Fotó: TOM WELLER/dpa Picture-Alliance via AFP

A pirotechnikai eszközök használatát jogszabály tiltja a német stadionokban. Nem ez az első eset, hogy játékosok súlyos büntetéseket kapnak a szabály megszegéséért. A Werder Bremen válogatott csatárának, Niklas Füllkrugnak például 25 ezer eurót kellett fizetnie, de volt olyan is, akit két mérkőzésre eltiltottak.

Magyarországon is előfordult hasonló eset nemrégen. ifj. Lisztes Krisztián, a Ferencváros középpályása az Újpest elleni bajnoki győzelem után ünnepelt görögtűzzel, majd kapott 300 ezer forintos büntetést az MLSZ-től. Habár ez aprópénz Szoboszlai büntetéséhez képest, az FTC szurkolói felajánlották, hogy összegyűjtik és kifizetik az összeget.

(via Sportschau)