Meghalt a kerékpáros, aki csütörtökön lejtmenetben körülbelül 100 kilométer/órás sebességgel bukott

GYÁSZ
2023 június 16., 11:51

Csütörtöki bukása után pénteken a kórházban meghalt Gino Mader, a Bahrain Victorious kerékpárosa, közölte a csapat. A 26 éves sportoló a Svájci Körverseny 5. szakaszának vége felé lejtmenetben körülbelül 100 kilométer/órás sebességgel lesodródott az útról és szakadékba zuhant az ineosos Magnus Sheffielddel együtt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

link Forrás

Maderre az orvosok mozdulatlanul feküdve találtak rá. Azonnal újraélesztették, majd helikopterrel a churi kórházba szállították, közölték csütörtökön a verseny szervezői. Az orvosok egész éjszaka küzdöttek az életéért, de mindhiába.

„Gino rendkívüli sportoló volt, az elszántság példaképe, csapatunk és az egész kerékpáros közösség értékes tagja. Tehetsége, elkötelezettsége és a sport iránti szenvedélye mindannyiunkat inspirált. (...) Gino, köszönjük a fényt, az örömöt és a nevetést, amit mindannyiunknak szereztél, hiányozni fogsz nekünk, mint kerékpáros és mint ember. Ma és minden nap érted tekerünk, Gino” – írta a csapat.

A svájci versenyző pont azt a szakaszt (6.) nyerte meg a 2021- es Giro d'Italia-n, amikor Valter Attila megszerezte a rózsaszín trikót. (Eurosport, M4 Sport)