Szerződést bontott a Spotify és Harry hercegék

bulvár
2023 június 16., 07:23

Felbontotta a közös szerződésüket a Spotify Harry herceggel és feleségével Meghannal, akiknek a cége podcastok gyártására volt leszerződve a zenei platformmal.

Harry és Meghan cége, az Archewell Audio és a Spotify közös nyilatkozatot adott ki miszerint „kölcsönösen megállapodtak abban, hogy elválnak útjaik”. A streaming szolgáltató megerősítette, hogy nem újítják meg Meghan podcastját, az Archetípusokat, amelynek 2022 óta összesen 12 része jelent meg.

A szerződés 2020-as becsült ára 25 millió dollár. A podcast-megállapodás az egyik legfontosabb kereskedelmi megállapodás volt, amelyet a pár kötött, miután 2020-ban átköltöztek az Egyesült Államokba. Akkoriban, amikor a szerződést megkötötték, Harry herceg azt mondta, hogy a podcastokban „másféle nézőpontok és hangok jelennek majd meg, mint amiket eddig hallhattunk". Meghan az egyik adásban például Serena Williammel és Mariah Carey-vel beszélgetett a nőkkel szembeni sztereotípiákról. Decemberben a podcast elnyerte a legjobb podcast díjat a People's Choice Awardon Los Angelesben.

Archewell szóvivője szerint Meghan a podcastok készítését egy másik platformon fogja folytatni. (BBC)