Trump lekötelezettje a tapasztalatlan bírónő, akire rábízták a bukott elnök történelmi jelentőségű perét

külföld
2023 június 16., 19:17

Nagy lehetett az izgalom Jack Smith szövetségi ügyész csapatában, amikor főnökük úgy döntött, hogy egy joghatósági vitát elkerülendő nem az amerikai fővárosban, Washingtonban nyújtja be a vádiratát Donald Trump bukott amerikai elnökkel szemben, még ha a nyomozati szakaszban egy ottani nagyesküdtszék felügyelte az eljárást. Mert bár lehetett volna érvelni amellett, hogy az érzékeny nemzetbiztonsági információkhoz, amelyek a per tárgyát képzik, Trump még elnökként férhetett hozzá, így területileg a washingtoni bíróság az illetékes, de a vádpontokba szedett bűncselekmények javát mégiscsak floridai otthonában követhette el.

Aileen M. Cannon szövetségi bíró olyannyira ismeretlen, hogy lényegében ez az egyetlen elérhető kép róla a hírügynökségek kínálatában. Ez a szenátusi meghallgatásán készült, amit 2020-ban a koronavírusjárvány miatt videokonferencián tartottak.
photo_camera Aileen M. Cannon szövetségi bíró olyannyira ismeretlen, hogy lényegében ez az egyetlen elérhető kép róla a hírügynökségek kínálatában. Ez a szenátusi meghallgatásán készült, amit 2020-ban a koronavírusjárvány miatt videokonferencián tartottak. Fotó: POOL/via REUTERS

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.