Izraeli válogatott középpályást szerződtetett a Ferencváros

nb1
2023 június 17., 14:29

Az NB I-ben címvédő Ferencváros szerződtette a Maccabi Haifától a 15-szörös izraeli válogatott, háromszoros izraeli bajnok és egyszeres Izraeli Kupa-győztes Mohammed Abu Fanit.

A zöld-fehér klub szerint a 25 éves középpályás az észak-izraeli városban végigjárta a klub akadémiáját, majd 2017 júliusában lett tagja az együttes felnőtt csapatának, ami két hónappal később kölcsönadta őt a Hapoel Ramat Gannak. A másodosztályú csapatnál 29 tétmeccsen játszott, és két gólt szerzett, majd két szezonban kölcsönben játszott a Hapoel Haderában, ahol 49 meccsen 5 gól és 4 gólpassz volt a mérlege.

A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (b) ünnepli gólját, mellette csapattársa, Ryan Mmaee a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott Ferencváros–Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án.
photo_camera A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen ünnepli gólját, mellette csapattársa, Ryan Mmaee a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában játszott FTC–Crvena zvezda mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 13-án. Illusztráció: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Három éve júliusban visszatért a Maccabi Haifához, ahol alapemberré vált. A 2021/22-es szezonban pályára lépett a Konferencia-ligában (játszott a Feyenoord, a Slavia Praha és az Union Berlin ellen is), a következő idényben pedig a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. Olyan csapatok ellen játszott, mint a Paris Saint-Germain, a Juventus és a Benfica.

Az izraeli felnőtt válogatottban 2020. október 8-án, a Skócia elleni Eb-playoff mérkőzésen debütált, és eddig összesen 15-szer lépett pályára. (MTI)