Egészen rendhagyó ballagási tablót készítettek a Karinthy Gimnázium távozó tanárai is

oktatás
2023 június 21., 17:11

A tanév végeztével ballagási tablót állítottak össze a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai is a távozó kollégáikról. Tavaly év végén feltüzelte a tanártüntetéseket, amikor több budapesti középiskola mellett a Karinthy több tanárát is kirúgták, mert tiltakozásul részt vettek a polgári engedetlenségi akcióban.

A tablóról kiderül, hogy a gimnáziumból távozó tanárok száma összesen 17-re növekedett a tanév végére.A Karinthy távozó pedagógusai közt olyan alapvető tárgyak tanárai vannak, mint történelem, matematika, irodalom, különböző nyelvek, biológia vagy éppen földrajz. A tablót egyikük kiposztolta a Facebookra is, azóta szépen szaporodnak rajta a reakciók. A tablón tavaly kirúgott tanárok képei szürkében, az azóta felmondóké pedig színesben szerepelnek.

„Azt gondoltuk, hogy a távozók arcát is megmutatjuk az embereknek, hogy szembesülhessenek azzal, hogy hány tanár hagyja el az iskolát. Ideje szembenézni azzal, hogy nem csak úgy mondjuk, hogy felmondunk, hanem ezt egyre többen meg is lépjük. Emellett arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy számos iskolában a tantestület jelentős része távozik, mint ahogy nálunk is” - mondta a Karinthy egyik távozó tanára a 444-nek.

A pedagógus szerint fontos kiemelni, hogy volt iskolájuk mellett országosan egyre több iskola távozó tanárairól kerülnek ki ilyen tablók a közösségi médiára. "Nem az a lényeg, hogy csak az elitgimnáziumokban nem lesz, aki tanítson, hanem sehol sem. Ezt kellene észrevenni" - mondta.

A budakalászi iskola hasonló tablójára tizenegy tanár került fel, a többségük a tanév végén fejezi be a munkát a közoktatásban, de azok is felkerültek, akik az elmúlt 1-2 évben hagyták el a pályát.