Bejegyezték a Mindenki Magyarországa Néppártot

POLITIKA
2023 június 24., 12:04

„Végre elhárult minden jogi akadály és bejegyezték a Mindenki Magyarországa Néppártot (MMN)” - jelentette be online sajtótájékoztatón a párt elnöke, Márki-Zay Péter, valamint a párt alelnökei, Bana Tibor és Molnár Róbert.

photo_camera Molnár Róbert, Márki-Zay Péter és Bana Tibor Fotó: Facebook/Mindenki Magyarországa Néppárt

Bana elmondása szerint azért hozták létre az MMN-t, mert a jelenlegi magyar politikai palettán nincs a rendszerváltásra alkalmas politikai erő. Politikai generációváltásról, az elhasználódott szereplők új, fiatal arcokra cserléséről is beszélt. Molnár arról beszélt, hogy szeretnék megállítani az egyre növekvő kivándorlás. Szerinte olyan vezetőkre van szükség, akik a kisembereket szolgálják. Felszólalt az önkormányzatok kivéreztetése ellen is.

Márki-Zay a kormánykritikusoknak szeretne szellemi otthont teremteni. Ismertette az MMN legfontosabb célkitűzéseit. Ezekből néhány:

  • Az MMN a rendszer ellenzéke, nem hazudik arról, hogy demokrácia van, se arról, hogy az ellenzéknek lenne esélye, amíf nem változik semmi.
  • Kiállnak az üldözöttekért, legyen szó kisebbségekről, tanárokról, rendvédelmi dolgozókról, vagy egészségügyi dolgozókról, KATA-sokról vagy megválasztott ellenzéki képviselőről, akit nem engednek felesküdni.
  • Kultúrát akarnak váltani: alapérteik a becsület, a tisztesség és az átláthatóság.
  • A finanszírozást adakozásból és nem a Fidesztől kapott állami pénzből oldanák meg.
  • Az Európai Néppárt értékeit képviselik, ott ahol az eddigi ellenzéknek nem volt képviselete.

A pártelnök elmondta, hogy az önkormányzati választásokon a párt jelöltjei nem indulnak, mivel abban hisznek, hogy a lokálpatrióta közzöségeknek van a legnagyobb esélyük. A parlamenti választáson viszont indulni terveznek és várják az új tagokat a párt által képviselt szeretetközösségbe<3.