Zelenszkij tanácsadója: Oroszország egy lépésre van a polgárháborútól

háború
2023 június 24., 10:11

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök befolyásos tanácsadója, Mihajlo Podoljak is megszólalt a Wagner-felkelésről, írja a Meduza. Podoljak úgy gondolja, hogy Oroszország egy lépésre van a polgárháborútól.

„Egy hagyományos, elitek közti belső konfliktussal állunk szemben, amely kétségtelenül polgárháborúvá fog fajulni. Ha nem ma, akkor holnap; ha nem holnap, akkor holnapután.- mondta.

„Ez objektív történelmi valóság. Ne feledjük, hogy mind Prigozsin, mind Putyin háborús bűnösök. Tegnap este 49 rakéta csapódott be ukrán városokba és a civil lakosságba. Oroszország folytatja népirtó háborúját.

Számunkra pedig az a fontos, hogy Oroszország, ahogyan most látjuk, megszűnjön létezni.”- fogalmazott Podoljak az ukrán állami hírügynökség orosz nyelvű csatornájának, a FREEДОМ-nak a videójában.

Az ukrán elnök tanácsadója nemrég posztolt Twitter-bejegyzésében pedig arról ír, hogy „a következő 48 óra meg fogja határozni Oroszország jövőjét”.

„Vagy teljes körű polgárháború, vagy tárgyalásos hatalomátadás, vagy átmeneti szünet a Putyin-rezsim bukásának következő szakasza előtt. Minden potenciális szereplő most választja meg, hogy melyik oldalon áll. Oroszországban az »elit« részéről eddig fülsüketítő csend van...” - írja bejegyzésében.

link Forrás