Visszakövetelik az uniós százmilliókat a villánykövesdi szellemhoteltől

belföld
2023 június 25., 15:26

A teljes támogatási összeget visszaköveteli az irányító hatóság a Villánykövesd határában uniós támogatásból épített hotel kivitelezőjétől – írja közleményében a területfejlesztési miniszter.

A közlemény szerint „az elterjesztett hírekkel ellentétben a villánykövesdi hotel-projekttel szemben több szabálytalansági eljárást is lefolytatott az intézményrendszer”. Azt írják, hogy „a legutóbbi eljárás eredményeképp az irányító hatóság elállt a projekttől”, emiatt pedig a teljes támogatási összeget visszaköveteli.

Egyben azt is közölték, hogy a 2014-ben támogatást kapott projekttel szemben már korábban is állapítottak meg szabálytalanságot, amely a támogatás egy részének visszafizetésével járt.

A hotelről, ami 780 millió ft EU-s támogatást kapott, az Átlátszó először 2018-ban, majd 2022-ben is írt. Hadházy Ákos független képviselő vasárnap osztott meg friss fotókat az általa szellemszállodának nevezett villánykövesdi hotelről. Bejegyzésében azt írta, „2023-ban pont úgy »működik«, mint egy éve: sehogy”.

link Forrás

A területfejlesztési miniszter közleményében a végén fontosnak érezték megjegyezni, hogy „a kormány kiemelten fontosnak tartja az uniós források hatékony, szabályos felhasználását, az erre hivatott szervek és intézmények folyamatosan figyelemmel kísérik a projekteket, amennyiben szabálytalanság gyanúja merül fel, az illetékes irányító hatóságok megteszik a szükséges lépéseket”.