Bezár a Budapest Jazz Club

Budapest
2023 június 27., 04:19

Hosszú Facebook-posztban jelentette be az egyébként fővárosi fenntartású Budapest Jazz Club, hogy a megemelkedett költségek miatt és mert „június 26-án a vagyonkezelő zárcserével és lakatokkal bezárta a Budapest Jazz Clubnak helyet adó ingatlant”, bezár a hely.

link Forrás

A klub közvetlen fenntartója a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási partnere, a Jazzart Közcélú Alapítvány 2012-ben kötött szerződést az önkormányzattal, 2012 óta azonban 44,3 százalékkal, havi 833 500 forint plusz áfáról 2023-ra havi 1,2 millió forint plusz áfára ugrott a bérleti díjuk. A 2020-ban megkötött hosszú távú rezsiszerződés akkor 31 millió forintjukba került.

A Facebook-bejegyzés szerint a bérleti díj kifizetése „sajnos a kezdetektől fogva nem volt zökkenőmentes”, többször is „kongatták a vészharangot” a Fővárosi Önkormányzatnál, de nem jártak sikerrel: „2023. június 21-én kézhez kaptuk a felmondást, melyet követően még a bezárást előtt igyekeztünk kompromisszumos, részleges, önerőből történő rendezési ajánlatot tenni, ám ezt a vagyonkezelő elutasította.” Ennek eredménye lett a zárcsere és a lakatolás.

A bejegyzés végén azt írják, továbbra is igyekeznek mindent megtenni, hogy „mielőbb orvosolják a szomorú helyzetet”.