Igazoltatás közben lelőttek egy 17 éves fiút Párizsban, a helyi fiatalok összecsaptak a rendőrökkel

külföld
2023 június 28., 08:32

Fiatalok csaptak össze kedd este Párizsban a hatóságokkal, miután egy 17 éves helyi fiút lelőttek a rendőrök, mert a felszólításukra nem állította le autójának motorját.

A fiú halálával végződő rendőri intézkedés kedd délelőtt történt Párizs Nanterre nevű külvárosában. Az esetről készült videó felkerült a közösségimédia-felületekre. A felvételen látni lehet, ahogy a két intézkedő rendőr közül az egyik rálő az algériai származású fiúra.

Az intézkedés miatt tiltakozó fiatalok este barikádokat emeltek, szétvertek egy buszmegállót és petárdával dobálták a rendőröket. Ők könnygázzal és tömegoszlató gránátokkal válaszoltak, valamint kilenc embert letartóztattak.

Felgyújtott autó a nanterre-i zavargás után
photo_camera Felgyújtott autó a nanterre-i zavargás után Fotó: ZAKARIA ABDELKAFI/AFP

Párizs rendőrfőkapitánya azt mondta, az intézkedés kérdéseket vet fel, de helyességéről az igazságszolgáltatás fog dönteni. A francia belügyminiszter be is jelentette, hogy az ügyben elindult a nyomozás.

A nanterre-i zavargás egyik barikádja Párizs utcáján
photo_camera A nanterre-i zavargás egyik barikádja Párizs utcáján Fotó: ZAKARIA ABDELKAFI/AFP

A tragédiára a világhírű focista, Kylian Mbappé is reagált. Azt írta a Twitteren, nagyon szomorú a hazája miatt, és együtt érez a fiú családjával.

(via The Guardian)