Magyar Hang: Menesztették az OGYÉI főigazgatóját

belföld
2023 június 29., 11:00

A belügyminiszter visszavonta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója megbízatását – írja a Magyar Hang. A lap birtokába került, hétfőn kézbesített búcsúlevelében a menesztett főigazgató megköszönte az OGYÉI dolgozóinak a közös munkát és tájékoztatta őket a felmentéséről.

„A mai nappal belügyminiszter úr visszavonta vezetői megbízatásomat, ami azt jelenti, hogy holnaptól már nem én leszek az OGYÉI főigazgatója” – írja a levélben Szentiványi. Hogy miért menesztették, azt egyelőre nem tudni.

photo_camera Szentiványi Mátyás Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A levél szerint a főigazgató munkáját El Koulali Zakariás főigazgató-helyettesnek adja át, de ő most szabadságon van, emiatt addig Parapatics Tamás főigazgató-helyettes látja a főigazgatói teendőket.

Ahogy a Magyar Hang is írja, „meglehetősen furcsa, hogy a váltásra a kijelölt utód szabadságának idején került sor, ami nyilvánvalóan ellehetetleníti a feladatok azonnali átadását-átvételét”. Utóbbi felveti annak lehetőségét, hogy a menesztésről szóló döntés nem volt előkészített, és hirtelen született meg.

Kérdéseket küldtünk az OGYÉI-nek az ügyben, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.