Miután a betört ablak szétvágta a karját, a betörő azt mondta a rendőröknek, hogy megharapta egy kutya

bűnügy
2023 június 29., 14:35

A szekszárdi rendőrök szombat reggel a város főutcáján járőrözés közben észrevették, hogy az egyik üzlet bejárati ajtaját betörték.

photo_camera Fotó: police.hu

A bolt előtt és bent is vérnyomokat találtak, és látták, hogy kutattak is az üzletben. Azonnal értesítették a bűnügyes kollégáikat, akik hamar azonosították a tolvajt, aki betört az üzletbe, és a pénztárgép kasszáját is magával vitte, amit egy közeli kukánál kiürített és eldobott. A vérnyomokból arra következtettek, hogy a betörő meg is sérült.

Még tartott a helyszínelés, amikor Tamásiban a rendőrök igazoltattak egy vérző férfit, aki azt állította, hogy egy kutya harapta meg. Amikor ellenőrizték az adatait, a Tevékenységirányítási Központ egyik ügyeletese rájött, hogy a Tamásiban igazoltatott férfi azonos lehet azzal, akit a szekszárdi rendőrök a betörés miatt keresnek. Az igazoltatottról időközben kiderült az is, hogy korábban Tamásiban egy kültéri kamerát lopott el a termálfürdő közelében.

A 28 éves férfit orvoshoz vitték, majd az ellátása után előállították, és a tamási lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezután a szekszárdi betörés miatt is elszámoltatták. A kihallgatása után először még szabadon engedték.

De vasárnap késő este újabb betörésről érkezett bejelentés Szekszárdról. Ekkor egy trafik ablakát törte be, és a kasszában levő váltópénzt emelte el az akkor még ismeretlen elkövető. Rövid időn belül azonosították, majd egy órán belül el is fogták a betörőt, az előző nap már kétszer is gyanúsítottként kihallgatott 28 éves férfit. A kihallgatásán mindhárom lopást elismerte, de részletes vallomást nem tett.

A rendőrök előtt a korábbról már jól ismert férfival szemben több hatóságnál most is folyik büntetőeljárás, korábbi balhéi miatt pedig jogerősen több felfüggesztett börtönbüntetést is kapott a közelmúltban, amik miatt szintén felelnie kell majd. Az illetékes bíróság szerdán letartóztatta. (police.hu)