Törött arccsonttal és szegycsonttal, vonaton szökött meg egy 19 éves lány egy emberkereskedőtől

nők elleni erőszak
2023 június 30., 07:52

Közel fél évig kényszerítette prostitúcióra 19 éves élettársát egy 31 éves férfi. A lányt tavasszal olyan súlyosan bántalmazta, hogy több csontja is eltörött. A fiatal nőnek ezután sikerült megszöknie bántalmazója elől. M. Lajost szerdán fogta el Sopronban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári egysége, olvasható a rendőrség honlapján.

Az orosházi kórházból érkezett jelzés a rendőrségre még 2023 áprilisában arról, hogy egy fiatal nőt élettársa olyan súlyosan bántalmazott, hogy arccsont- és szegycsonttörést szenvedett, valamint számos helyen zúzódásos sérüléseket.

Az ügyben a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályán indult büntetőeljárás, miután a rendőrök megállapították, hogy a bántalmazott nő emberkereskedelem áldozata, és a szexuális kizsákmányolása már hónapok óta folyt.

A tanúkihallgatások és adatgyűjtések során a nyomozók azt is megállapították, hogy a 19 éves lány tavaly ősszel ismerkedett meg későbbi élettársával, aki prostitúcióra vette rá. A fiatal nő eleinte ugyan beleegyezett a szexuális szolgáltatások nyújtásába, de idővel közölte, hogy nem szeretné ezt tovább folytatni. A nőt ekkor már több országban is futtatta élettársa. Eleinte csak Magyarországon, de később már Ausztriában és Svédországban is. Több hazai és nemzetközi, szexuális szolgáltatást nyújtó honlapon is hirdette a nőt, hogy minél nagyobb jövedelemre tehessen szert. Amikor a lány fel akarta adni ezt a munkát, rávette, hogy kiadásai és adóssága rendezése miatt dolgozzon tovább neki. Később ez azonban már átfordult fenyegetésbe, majd fizikai bántalmazásba is.

A férfi 2023 áprilisában Ausztriában úgy megverte a lányt, hogy több csontja eltört. Három napig orvosi segítséget sem kapott, mert a férfi nem vitte kórházba. Egy bécsi lakásban bezárva tartotta. A sértettnek úgy sikerült tőle megszöknie, hogy a férfi rövid időre magára hagyta. Ekkor szállt fel egy olyan vonatra, ami Magyarországra hozta. Az osztrák pályaudvaron és a vonaton több utas segítséget nyújtott neki, így sikerült hazajutnia. Majd édesanyja vitte be az orosházi kórházba.

Kezelését követően a KR NNI áldozatvédelmi intézkedés keretében védett házba vitte.

A férfi elfogására összehangolt akciót szervezett a Nemzeti Nyomozó Iroda fehérvári egysége a Készenléti Rendőrség bevetési egységével közösen. Édesanyja soproni házában fogták el június 28-án. A nyomozók szexuális kizsákmányolással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészségen kezdeményezték letartóztatását.

Az elfogásáról készült videó:

link Forrás