A Twitter korlátozza, hány posztot lehet megnézni naponta

INTERNET
2023 július 01., 18:26

A Twitter ideiglenes olvasási korlátozásokat alkalmazott az adathalászat és a rendszermanipuláció „szélsőséges szintjeinek” kezelésére – jelentette be Elon Musk.

link Forrás

Az ellenőrzött fiókokat átmenetileg napi 6000 bejegyzés olvasására korlátozták, az ellenőrizetlen fiókok és az új ellenőrizetlen fiókok napi 600, illetve 300 bejegyzés olvasására korlátozódnak – közölte Musk.

Ez azután történt, hogy a Twitter bejelentette, hogy a felhasználóknak fiókkal kell rendelkezniük a platformon a tweetek megtekintéséhez, ezt Musk pénteken „átmeneti sürgősségi intézkedésnek” nevezte.

Azt mondta, hogy több száz szervezet „rendkívül agresszívan” szedi le a Twitter adatait, ami befolyásolja a felhasználói élményt.

Elon Musk a texasi Austinban 2022. április 6-án.
photo_camera Elon Musk a texasi Austinban 2022. április 6-án. Fotó: Suzanne Cordeiro/AFP

Musk korábban nemtetszését fejezte ki az olyan AI-cégekkel szemben, mint az OpenAI, a ChatGPT tulajdonosa, amiért a Twitter adatait használják a nagy nyelvi modelljeik képzésére.

A közösségi média platform korábban lépéseket tett annak érdekében, hogy visszaszerezze azokat a hirdetőket, akik Musk vezetése alatt elhagyták a Twittert, és növelje az előfizetésekből származó bevételeket azáltal, hogy a hitelesítő pipákért pénzt kért.

A nap folyamán több ezer Twitter-felhasználó jelentett problémákat a szolgáltatással kapcsolatban, mondván: nem tudták letölteni a tweeteket, eltűntek az idővonalaik, vagy eltűntek a követőik. A Down Detector szerint közel 6000 ember panaszkodott problémákra, és sokan posztoltak a problémáikról. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy sebességtúllépésről kaptak üzenetet, amikor megpróbálták megnézni a tweeteket. (Guardian)