Steven Gerrard mezszámát kapta a Liverpoolnál Szoboszlai Dominik

futball
2023 július 02., 17:29

Hivatalosan is bejelentette Szoboszlai Dominik leigazolását a Liverpool. A klub honlapja azt írja, ez a második nagy igazolásuk az argentin világbajnok Alexis Mac Allister után a nyáron. És ez a nagyobb szám: a klub 70 millió eurót fizetett a magyar középpályás játékjogáért a német RB Leipzignek.

photo_camera Fotó: Liverpool FC twitter

Szoboszlai a 8-as számban játszik majd, ezt viselte a klublegenda Steven Gerrard is, aki hasonló pozícióban játszott, mint Szoboszlai, bár egészen más karakterű futballista volt.

A klub honlapja idézi első interjúját új játékosával. Szoboszlai azt mondta az oldalnak: „Nagyon hosszú volt az elmúlt 3-4 nap, de elégedett és boldog vagyok, és várom a közös munkát, és hogy mindenkit megismerhessek a klubnál. (...) Híres, nagy múltú klub ez, nagyon jó játékosokkal és edzővel, tökéletes következő lépée a pályáfutásomban. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó.”

link Forrás

A Liverpool honlapja bemutatta a játékos profi pályafutását, a Red Bull Salzburgtól indulva az osztrák klub fiókcsapatán, az FC Lieferingen át az RB Leipzigig, és hogy tavaly november óta ő a magyar válogatott csapakapitánya is egyben. Két Német Kupa-győzelme van, a 2019/20-as idényben az osztrák bajnokság legjobb játékosának is megválasztották.

Végül idézik első üzenetét a liverpooli szurkolóknak: „Alig várom, hogy találkozzunk a stadionban, mindent el fogok követni a sikerek érdekében.”

Kiemelt videóink