Sebességmérő kamerák telepítését ígéri Karácsony Gergely az Árpád hídi baleset után

Budapest
2023 július 03., 05:18

„Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád hídon, mert két barom gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolta.” Így kezdi Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

Ahogy megírtuk, 130-150 kilométer per órával mehetett az az autós, aki péntek éjjel a fővárosban, az Árpád hídon okozott halálos balesetet. A sofőr letarolta a szalagkorlátokat, halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist, aztán visszapattant az útra, ahol egy másik autóval ütközött. A balesetben a két sofőr és a biciklis megsérült, utóbbi, egy 26 éves férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.

photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

„Felfoghatatlan, hogy vannak akik úgy érzik, joguk van Budapesten százötvennel autózni. Hogy rendszeresek a gyorsulási versenyek többek között a Szentendrei úton és a Váci úton. Hogy hiába van tökéletes technika a gyorshajtás kamerás büntetésére, a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon” – írja most Karácsony.

A főpolgármester végül sebességmérő kamerák felállítását ígérte. „Ha törik, ha szakad sebességmérő kamerák telepítésével fellépünk az eszelős gyorshajtók ellen. Nem a mi dolgunk lenne, de akkor is megtesszük” – írta.

link Forrás