Szinergiák – így mondják nermagyarul Orbán Ráhel tokaji terjeszkedését

család
2023 július 03., 08:41

„A BDPST Group – mely cégcsoport egyik vezető tisztségviselője Orbán Ráhel – a közelmúltban megvásárolta a Patrícius Borházat, mely akvizíció kapcsán szinergiák jöhetnek létre mind a szőlőtermelés, mind a szálláshely gasztronómiai kínálatának szélesítése, mind a borturizmushoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése terén a Tokaji borvidéken. A Patrícius borgazdaság szomszédságában elterülő földeket tulajdonosa értékesíteni kívánja, amelyekre magánszemélyként az eladó felé Orbán Ráhel jelezte vételi szándékát.”

Ezt válaszolta a 24.hu Orbán Ráhelnek címzett kérdésére a BDPST Group. A második mondatban arról az összesen 94 hektárnyi földbirtok tulajdonjogáról van szó, amely a tokaji borvidék területén helyezkedik el, és amelyért mindösszesen 600 millió forintot kell fizetnie a miniszterelnök lányának. Június elején írta meg az Átlátszó, hogy miután 273 millió forintért 34 hektár szőlőt vásárolt, további hatvan hektárt nézett ki magának Orbán Ráhel.

A miniszterelnök legidősebb lányát 2021-ben földművesként vette nyilvántartásba a Fejér megyei agrárkamara, ezáltal lett jogosult termőföld vásárlására, ám budapesti lakhelye miatt a tokaj-hegyaljai és az érintett települések húsz kilométeres körzetében élő gazdák megelőzik őt az elővásárlási rangsorban a földtörvény alapján – írja a 24.hu.

A lap munkatársai kérdezősködtek a környéken. Volt olyan önkormányzat, ahol elárulták, senki sem élt ezzel a joggal, de hivatalosan még nem tudni, valóban nyélbe ütheti-e az üzletet a miniszterelnök lánya.