Tonnaszám hordták az olasz szemetet Pécsre és Kaposvárra

bűnügy
2023 július 03., 05:28

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű, az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki közleményük szerint 1900 tonna olasz szemetet vitetett pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra.

photo_camera Fotó: Ügyészség

A vád szerint a férfi a 10 éves fegyházbüntetése után 2019-ben szabadult, majd különböző vállalkozásokba kezdett a más nevén lévő, de ténylegesen általa irányított cégeken keresztül. A férfi egyik gazdasági társaságát a hulladékgazdálkodási hatóság ugyan nyilvántartásba vette, azonban hulladékgazdálkodási engedélyt nem adott ki. A vádlott ennek ellenére olasz vállalatokkal hulladékkezelési szerződéseket kötött, amikkel nem veszélyes – jobbára műanyag, textil és papír – hulladék Magyarországra történő szállítását vállalta.

photo_camera Fotó: Ügyészség

2022 januárja és 2022 júliusa között több kamionnyi szemetet hozatott Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, amit a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezett el. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását kérte.