Véget vetett a társasházépítéseknek az érdi önkormányzat

belföld
2023 július 03., 07:52

Változtatási tilalmat rendelt el a település csaknem egészére az érdi önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen – írja a Népszava. Ez alól kivételt csak a város ipari zónája, illetve a centrumban található lakótelep kapott.

Mindez azt jelenti, hogy július 15-től egyetlen építkezés sem indulhat el, sem társasházak, sem családi házak építése. Sőt, a tetőterek bővítése és a hozzáépítések is a tilalom hatálya alá esnek. A tiltó rendelet mindaddig érvényben marad, amíg el nem készül a város a jelenleginél jelentősen szigorúbb, a társasházépítéseket erősen fékező új helyi építési szabályzata. Ez 2024 tavaszára várható.

„A város túlcsordult. Állandósultak a dugók, nincs parkolóhely, hosszú sorok kígyóznak a szakrendelő előtt, a bölcsődében évek óta várólistát vezetnek, hiába adtuk át tavaly az új iskolát, már az is megtelt. Idén ősszel 6-7 új iskolai osztályt kell indítani a szokásos 2-3 helyett. A vízszolgáltató cég jelezte, hogy hamarosan kapacitáshiány léphet fel, holott a város magasabban fekvő részein már most se adnak ki rákötési engedélyt társas-, illetve ikerházaknak. Iszonyú nyomás nehezedett a városvezetésre, hogy tegyünk valamit a rohamos népességnövekedés ellen” – mondta a Népszavának Csőzik László polgármester.

Az elmúlt két évben több mint 2000 ember költözött Érdre – írta a döntést bejelentő posztjában.

link Forrás