8 év után élve találtak rá egy tinédzserként eltűnt férfire Houstonban

rejtély
2023 július 04., 15:59

Élve találtak rá egy még kamaszként, nyolc éve, kutyasétáltatás közben eltűnt houstoni férfire.

A houstoni rendőrség tájékoztatása szerint a Rudolph „Rudy” Farias nevű férfira még csütörtök este találtak rá a rendőrök és a tűzoltók, miután bejelentést kaptak egy houstoni templom előtt, a földön fekvő, eszméletlen emberről. A most 25 éves férfit kórházba vitték, de az állapota egyelőre nem tette lehetővé, hogy kikérdezzék, és kiderüljön, hol volt eddig. Farias anyja azt mondta, a fia most nem képes kommunikálni.

Farias 17 éves volt, amikor 2015. március 6-án bejelentették az eltűnését, miután sétálni vitte a két kutyáját a család északkelet-houstoni otthonának közelében. A houstoni rendőrség és egy civil kutató- és mentőcsapat is kereste, de nem találták meg. A kutyák később előkerültek.

Houston 2019. március 6-án.
photo_camera Houston 2019. március 6-án. Illusztráció: Loren Elliott/AFP

A civil mentők akkori beszámolója szerint Farias depressziótól és szorongástól szenvedett, az eltűnésekor pedig feltehetően zavarodott lehetett, mert nem szedte a gyógyszereit. Emellett asztmás volt, és a jobb lábára enyhén sántított.

A rendőrség közlése szerint Farias családja 2018 szeptemberében bejelentést tett arról, hogy egy rokonuk háza mögött látni vélték a fiút, de a helyszínre érkező rendőrök nem találták meg, és a mostani felbukkanásáig eltűntként tartották nyilván. (Guardian via MTI)