Egy kaliforniai férfi 30 éven át vette fel a halott anyja nyugdíját

külföld
2023 július 04., 06:05

Egy kaliforniai férfi bűnösnek vallotta magát abban, hogy több mint három évtizeden át titkolta édesanyja halálát, miközben rendszeresen felvette társadalombiztosítási és katonai nyugdíját. Az amerikai ügyész szerint ez a leghosszabb ideig tartó és legnagyobb ilyen jellegű csalás a kerületben.

Donald Felix Zampach a 30 év alatt több mint 830 000 dollárnyi közpénzre tett szert, és további közel 30 ezer dollárra azzal, hogy hitelkártyákat nyitott az anyja nevén.

Zampach édesanyja 1990-ben halt meg Japánban. Mielőtt a nő elhalálozott, a fia magára írta a kaliforniai házukat, és csődöt jelentett.

Zampach az anyja halála után tovább vezette a nő bankszámláit, aláírásokat és adóbevallásokat hamisított. Az ügyész szerint a férfi nemcsak egyszerűen begyűjtötte anyja postaládájából a csekkeket, hogy ne legyen feltűnő a nő halála, hanem egy komplex látszatot is fenntartott.

A férfit várhatóan szeptember 20-án ítélik el, amelynek köszönhetően elveszti majd a házát, és vissza kell fizetni 830 ezer dollárt. (Guardian)