Két különböző helyen és időpontban halt meg két ír osztálytárs egy görög szigeteki osztálykiránduláson

baleset
2023 július 04., 05:11

A görög rendőrség két ír fiatal halálának körülményeit vizsgálja, akik egy görög szigeten, Íoszon vesztették életüket.

A dublini származású, 18 éves fiúk osztálytársak voltak, akik egy 69 fős csoporttal érkeztek a külkadikus szigetre, hogy megünnepeljék az érettségit. A két fiatal egyórás különbséggel halt meg a sziget két különböző pontján.

„Andrew O’Donnellt a kikötő és Ios városa közötti ösvényen találták, és úgy tűnik, elesett” – mondta a regionális rendőrség tábornoka. Információk szerint a társaság sokat ivott, majd úgy döntöttek, hogy visszagyalogolnak a szállásukra. A fiút azután kezdték el keresni szombat este, hogy O'Donell nem jelent meg a szálláson. Vasárnap találták meg kövek között heverve az ösvény mellett.

A másik fiú Max Wall a szállásuk közelében vesztette életét, állítólag szívproblémái voltak, de egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a halálát. Szemtanúk szerint Wallt nagyon felzaklatta, amikor megtudta, hogy a barátja meghalt.

A két 18 éves fiú holttestét az athéni Pireus kikötőbe szállítják boncolásra. Az incidens az egész szigetet és a csoport tagjait is sokkolta, akik elmondásuk szerint nagyon közel álltak egymáshoz. (Guardian)