Letartóztatták az albertirsai férfit, aki megölte a feleségét és a kislányát, majd magával is végezni próbált

tragédia
2023 július 04., 14:09

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte az albertirsai családirtó letartóztatását, aki ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére, részben különös kegyetlenséggel, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz.

A gyanúsított, N. Arnold és a felesége egy albertirsai családi házban éltek, a kislányuk 2020 őszén született meg. Miután a házaspár kapcsolata megromlott, a nő távoltartást kért a férfival szemben, amit a Ceglédi Járásbíróság idén május 15-én, 30 napra elrendelt.

Június 30-án a férfi megjelent a családi házukban, és este a feleségét egy vascsővel brutálisan agyonverte, a kislányát pedig megfojtotta. Mindkét sértett a helyszínen meghalt. Másnap délután a férfi tárcsázta a segélyhívót, bejelentette a bűncselekményt, majd megpróbálta megölni magát. A helyszínen talált vérző férfit őrizetbe vették.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak egy albertirsai háznál 2023. július 1-én.
photo_camera Bűnügyi helyszínelők dolgoznak egy albertirsai háznál 2023. július 1-én. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Figyelemmel a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, illetve a kiszabható büntetés mértékére a férfival szemben, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett a bűncselekmény jellegére és a büntetőeljárás érdekeire tekintettel, az ügyészi indítvány szerint a terhelt jelenléte csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés (letartóztatás) elrendelésével biztosítható.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb augusztus 4-ig. A kényszerintézkedést – a végzés szerint – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézményben kell végrehajtani. A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.