Luis Enrique lesz a Paris Saint-Germain új edzője

foci
2023 július 05., 16:46

Luis Enriquét nevezték ki a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé - írja az MTI. A párizsi klub szerda délelőtt jelentette be, hogy menesztette Christophe Galtier-t, a sajtó pedig biztosra vette, hogy utódja a spanyol edző lesz.

A futballklub korábbi közleménye szerint már a szezon végén értesítették Galtier-t, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájára. A tavaly érkezett szakember szerződése eredetileg 2024-ben járt volna le.

Az 53 éves Luis Enrique megbízatása 2025 nyaráig szól. Ezelőtt a spanyol válogatottat irányította, de tavaly decemberben távozott posztjáról, miután a csapat már a nyolcaddöntőben kiesett a világbajnokságon. Enriquét először 2018-ban nevezték ki a spanyol válogatott élére, a következő nyáron távozott lánya súlyos betegsége miatt, majd 2019 novemberében visszavette a kispadot a csapatot a távolléte alatt irányító Robert Morenótól. Szerződése tavaly év végéig szólt.

A játékosként 62 válogatottságig jutó Luis Enrique edzőként korábban az AS Romát, a Celta Vigót és az FC Barcelonát is irányította.

Az új edző támadó focit és eredményeket ígért a szerda délutáni sajtótájékoztatón. "Remélem, trófeákkal tudom majd meghálálni a bizalmat, amit a klubtól kapok. Nem beszélek franciául, de már elkezdtem tanulni" - nyilatkozott az új vezetőedző. "Támadó futballt szeretnék, ami szórakoztatja a közönséget és legfőképpen jó eredményeket hoz" - tette hozzá.

Luis Enrique biztos abban, hogy sikerül olyan csapatot építenie, amit a PSG-szurkolók szeretni fognak. A PSG idén megnyerte története 11. bajnoki címét, de a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában már a nyolcaddöntőben búcsúzott. A csapatból pedig két szezon után idén az Egyesült Államokba igazolt Lionel Messi, aki jövőre már az Inter Miami-ban keres majd nagyon sok pénzt.