Levetkőztette női alkalmazottait egy kenyai sajtgyár, hogy megnézzék, ki dobta a menstruációs betétet a kukába

nők
2023 július 06., 19:13

Összehívták és levetkőztették a női alkalmazottakat egy kenyai sajtgyárban, hogy megnézzék, melyikük menstruál. A Brown's Food Company egyik menedzsere így akarta kideríteni, ki dobta a használt egészségügyi betétjét a kukába, ahová az szerinte nem való.

Három ember ellen szeméremsértés miatt indult eljárás. A Brown's elszomorítónak nevezte az ügyet: közleményük szerint független belső vizsgálatot indítanak női szakértők bevonásával, hogy érzékenyítsék a személyzetet. A vizsgálat idejére a menedzsert felfüggesztik.

A gyár alkalmazottja először kérdezgetni kezdte a nőket, ki menstruál, hogy megbüntesse azt, aki az egészségügyi betétet a szemetesbe dobta. Mivel nem kapott választ, úgy döntött, akaratuk ellenére levetkőzteti őket.

Az ügyben felszólalt Gloria Orwoba szenátor is, akit februárban azért küldtek haza a parlamentből, mert látszólag vérfolt volt a nadrágján. (via BBC)

Címlap: Lányok állnak sorba menstruációs betétért Nairobi egyik szegénynegyedében, 2020 júliusában (FREDRIK LERNERYD/AFP)