Kirúgták a brit nővért, akinek szex közben halt meg a betege a parkolóban, de nem mert mentőt hívni

Egészségügy
2023 július 09., 08:52

Hosszas vizsgálat után kirúgták azt a brit ápolónőt, akinek tragikomédiába illő körülmények között halt meg a szexpartnere, egyben betege, aktus közben, az egészségügyi dolgozó kocsijának hátsó ülésén.

Mint utóbb kiderült, a wrexhami kórház ápolónője az eset idején már több mint egy éve volt kapcsolatban a férfival, akit úgy ismert meg, hogy dialízisre szoruló vesebetegként visszatérő páciense volt. Tavaly januárban egy éjjel Wrexham egyik parkolójában randevúztak, a nő kocsijának hátsó ülésén, amikor a férfi egyszer csak összeomlott és pillanatok alatt meghalt.

photo_camera Penelope Willams, a most már egykori ápolónő

A vizsgálat eleve azért indult, mert a nő nem hívott azonnal mentőt, hanem először egy ápolónő kollégáját hívta oda a parkolóba. Bár a kolléga már odafelé menet, telefonon is sürgette, hogy azonnal riassza a mentőket, a nővér ezt nem tette meg, hanem megvárta a barátnőjét, akinek zokogva hajtogatta, hogy a férfi egyszer csak meghalt. A mentőket végül a másik nővér hívta ki, miközben hasztalanul próbálta újraéleszteni a halottat. Az ápolónő a kiérkező mentősöknek, illetve kezdetben a rendőröknek is azt mondta, hogy azért találkoztak késő éjjel, mert a betege egyszer csak rácsetelt, hogy nem érzi jól magát, majd 30-45 perce beszélgethettek az egészségéről a kocsi hátsó ülésén, amikor a férfi hörögni kezdett, majd hirtelen meghalt.

Azt csak később vallotta be, hogy akkor már valójában több mint egy éve randevúzgattak és aznap éjjel nem beszélgettek, hanem szexeltek, amikor a partnere összeomlott. Mivel kiderült, hogy a férfi azonnal meghalt, a nő ellen nem emeltek vádat, de a kórházi vizsgálat eredményeképp most kirúgták és eltiltották az ápolói szakma gyakorlásától.