Ha 9 másodpercig tapiznak, az nem zaklatás egy olasz bíró szerint

zaklatás
2023 július 13., 05:19

Ellepték a közösségi médiát a felháborodott olasz fiatalok posztjai, miután egy olasz bíró felmentette egy iskola gondnokát a szexuális zaklatás vádja alól, mondván: csak rövid ideig tapogatta a gyereket.

Az eset egy római középiskolában történt még 2022 áprilisában egy 17 éves lánnyal - írja a BBC. Elmondása szerint épp egy barátjával sétált felfelé a lépcsőn, amikor úgy érezte, hogy lehúzzák a nadrágját, egy kéz érintette meg a fenekét, és megragadta a fehérneműjét is. Amikor megfordult, az iskola gondnoka, akié a kéz volt, csak ennyit mondott neki: „Szerelmem, tudod, hogy csak vicceltem.A diák feljelentést tett a rendőrségen a gondnok, Antonio Avola ellen. A 66 éves férfi beismerte, hogy beleegyezés nélkül tapogatta a diáklányt, de állította, hogy csak viccelt.

Egy római ügyész három és fél év letöltendő börtönbüntetést kért rá, a héten azonban felmentették a szexuális zaklatás vádja alól. A bírák szerint ugyanis a történtek nem minősülnek bűncselekménynek, mert a tapogatás „kevesebb mint 10 másodpercig tartott”.Az ítélet nyilvánosságra kerülése óta a TikTokon trendingel a palpata breve - „rövid tapintás” - kifejezés, a #10secondi hashtaggel együtt, olasz fiatalok tesznek közzé olyan videókat sorban, amelyeken 10 másodpercig néznek a kamerába, vagy éppen ennyi ideig simogatják magukat - csak hogy megmutassák, milyen hosszú is tud lenni 10 másodperc. Az első ilyen posztot a Fehér Lótusz színésze, Paolo Camilli tette közzé, példáját azóta többezren követték.

@paolocamilli Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷🏼♀️ #10secondi #molestie #reato #attualità ♬ suono originale - paolocamilli

Többen is felhívják a figyelmet arra, hogy egy nő testét az engedélye nélkül nem lehet megérinteni, sem 10, sem 5, sem 1 másodpercre.

@theconiugi Sotto i 10 secondi la passi liscia… menomale… MA STIAMO SCHERZANDO?????? #10secondi #leggeitaliana #fakesituation #prank #positivity ♬ suono originale - The Coniugi