Nem keresik tovább a francia Alpokban eltűnt kisfiút

külföld
2023 július 13., 05:49

Leállították a hatóságok annak a 2 és fél éves kisfiúnak a keresését, aki öt nappal ezelőtt tűnt el egy alpesi francia faluból.

Emile szombaton tűnt el nagyszülei házából, utoljára két szomszédja látta magában sétálni Le Vernet, a mindössze 25 lakosú falucska egyik utcácskáján. A település 1200 méter magasan fekszik a tengerszint felett az Alpokban.

Az elmúlt napokban nagy erőkkel keresték a kisfiút, több tucatnyi rendőr és katona, illetve kutyás felderítők segítségével a földön, helikopterekkel a levegőben. 30 házat, 12 járművet és mintegy 12 hektárnyi területet fésültek át a környéken, 25 embert kérdeztek ki az üggyel összefüggésben.

photo_camera Francia csendőrök kapnak eligazítást, mielőtt becsatlakoznak az eltűnt kisfiú keresésébe 2023. július 10-én.
Fotó: NICOLAS TUCAT/AFP

Kedden a hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy a nagy hőség miatt a kisfiú élete komoly veszélyben lehet, a régiót hőhullám sújtotta, 35 fokos hőség is volt. A környéket kedd óta a helyi lakosokon kívül nem látogathatja senki.

Rémy Avon helyi ügyész szerdán kiadott közleményében úgy fogalmazott: a kutatás nem vezetett eredményre, ezért nem küldenek több kutatócsoportot a kisfiú megtalálására. Ettől függetlenül a rendőrség a tanúk meghallgatása után még mindig reménykedik az áttörésben.

(Via Guardian)