Hatalmas a tömeg a Városligetben, indul a Pride felvonulás

belföld
2023 július 15., 13:00

Zenétől hangos a Vajdahunyad vára előtti zöldterület, a fák alatt transzparensekkel, zászlókkal és kiegészítőkkel felszerelve gyülekeznek a kisebb-nagyobb baráti csoportok, szerelmesek és egyesületek, a pultoknál civil szervezetek aktivistái várják az érdeklődöket, a partibusznál bulira hangolódva készülnek a 28. Budapest Pride felvonulásra. A brutális forróságra tekintettel kötelező kellék a vizespalack, a legyező és a vízipisztoly/buborékfújó.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

A Budapest Pride weboldalát a szombati napon terheléses támadás érte, így Instagramon és Facebookon fogják közölni a legfontosabb információkat. Kis számú ellentüntetések is várhatók, de a szervezők a rendőrséggel együttműködve garantálják a vonulók biztonságát.

A menet háromtól indul, rendhagyó módon körutat ír le, az indulási pontnál, Vajdahunyad vára előtt ér véget. Csatlakozni az útvonal mentén az Andrássy úton, az Oktogonnál vagy a Teréz körúton lehet a nyitott kapuknál, és az este 8-g tartó műsorra is lehet érkezni. Arról, hogy a szervezők szerint mire kell figyelni és vigyázni, itt írtunk korábban