Újabb milliárdos ingatlaneladásra készül a Belváros, a CEU volt központja is a listán

gazdaság
2023 július 15., 06:51

Hat nem lakás célú ingatlant értékesítésre készül a főváros V. kerülete, Belváros-Lipótváros fideszes többségű önkormányzata. A csomag összértéke kicsivel meghaladja a 2,3 milliárd forintot – írja az Rtl.hu egy bizottsági előterjesztés alapján.

Az eladásra szánt ingatlanok listáján ott van a CEU volt központja mellett egy bezárt posta, valamint egy olyan épület is, amely utcáját a tervek szerint hamarosan felújítják, így várhatóan emelkedik majd az értéke. Az ellenzék szerint éppen ezért várni kellene az eladással is. A legdrágább tétel a Zrínyi utcai volt CEU-épület, amely négy szintjéért és tetőteréért összesen 1,864 milliárdot várnak.

A fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat pályázat útján értékesítené az összesen 2900 négyzetméternyi ingatlancsomagot. Az előterjesztés szerint a részvételhez szükséges dokumentációk csak 8 napig lesznek elérhetők és 300 ezer forintba kerülnek majd.

Az önkormányzat azt közölte, hogy egyebek mellett társasházak felújítására, iskolák fejlesztésére és egészségügyi eszközök beszerzésére fordítják majd az ingatlanokból befolyó pénzt.

Kiemelt videóink