Újabb milliárdos ingatlaneladásra készül a Belváros, a CEU volt központja is a listán

gazdaság
2023 július 15., 06:51

Hat nem lakás célú ingatlant értékesítésre készül a főváros V. kerülete, Belváros-Lipótváros fideszes többségű önkormányzata. A csomag összértéke kicsivel meghaladja a 2,3 milliárd forintot – írja az Rtl.hu egy bizottsági előterjesztés alapján.

Az eladásra szánt ingatlanok listáján ott van a CEU volt központja mellett egy bezárt posta, valamint egy olyan épület is, amely utcáját a tervek szerint hamarosan felújítják, így várhatóan emelkedik majd az értéke. Az ellenzék szerint éppen ezért várni kellene az eladással is. A legdrágább tétel a Zrínyi utcai volt CEU-épület, amely négy szintjéért és tetőteréért összesen 1,864 milliárdot várnak.

A fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat pályázat útján értékesítené az összesen 2900 négyzetméternyi ingatlancsomagot. Az előterjesztés szerint a részvételhez szükséges dokumentációk csak 8 napig lesznek elérhetők és 300 ezer forintba kerülnek majd.

Az önkormányzat azt közölte, hogy egyebek mellett társasházak felújítására, iskolák fejlesztésére és egészségügyi eszközök beszerzésére fordítják majd az ingatlanokból befolyó pénzt.