A tengerbe menekült az ausztráliai futónő a rátámadó dingók elől

ÁLLAT
2023 július 17., 06:17
Dingo egy ausztrál strandon
photo_camera Dingo egy ausztrál strandon Fotó: MARK MAWSON/robertharding via AFP

Harapás okozta sérülésekkel ápolnak az intenzív osztályon egy nőt, akit dingók támadtak meg Ausztrália Quennsland tartományban, a Fraser-szigeten.

A nőt súlyos, de stabil állapotban szállították a Hervey Bay kórházba helyi idő szerint hétfő reggel 9 körül. A lábán és a törzsén is többszörösen megsérült.

A húszas éveiben járó nő reggeli futóedzést tartott, amikor az Orchid Beach közelében, a sziget egyik északkeleti csücskétől nem messze, négy dingó rátámadt. A nő a vízbe menekült az állatok elől.

Az incidens körülményeit még vizsgálják a queensland-i vadvédelmi szolgálat munkatársai. Az biztos, hogy a térségben, így a Fraser-szigeten is, rendszeresen figyelmeztetik az embereket arra, hogy a dingók veszélyes állatok.

Az utóbbi időben viszont több támadást regisztrálnak itt.

Júniusban egy 10 éves kisfiút támadott meg egy állat egy strandon, júliusban pedig egy 10 évest. Júniusban egy dingót el is kellett altatni, miután megharapott egy 7 éves gyereket és egy 42 éves nőt.

A hatóságok többször figyelmeztettek már, hogy a kisgyerekeket a veszélyeztetett területeken mindig tartsák magukhoz közel a szülők. (Guardian)